Weboldalunkon cookie-kat használunk Adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően, a felhasználói élmény növelése érdekében.

Az "Elfogadom" gomb megnyomásával Ön elfogadja a beállításokat, de igény szerint módosíthatja is ezeket.

Menü

Így kezdődött...

Így kezdődött... Valamikor az 1930-as években kezdődött a történet Orosházán, ahol a Budavári fivérek közül ketten is az órásmesterséget választották.A Somogy megyei Igalban kezdtek végül dolgozni, de a háború hamar közbeszólt, irány a front.

Mikor a háború végével hazatértek, szinte üresen találták a hátrahagyott órásműhelyt. Gyula a megmaradt néhány holmival Budapestre ment szerencsét próbálni. Meg is találta, keresett szakember lett, nagyobbik fia követte a hagyományt, órás lett belőle is.

Vilmos Igalban maradt, a mozi épületében bérelt egy helyiséget és a nulláról újraindította vállalkozását.
Pár év múlva különálló üzletet nyitott. Ingák és kakukkosok, ébresztők és szovjet karórák, negyedütő zsebórák, néha egy-egy Doxa. Rugók és fogaskerekek, arany ékszerek javítása. Kaposvártól Tabig sokan fordultak hozzá, jó szakember volt. Fia és lánya is “maradt a kaptafánál”.
Ifjabb Budavári Vilmos inaséveit édesapja műhelyében töltötte és az iskola után is mellette dolgozott . Az öreg mester még nyolcvan éves kora körül is kisegítette fiát egy-egy bonyolultabb szerkezet javításánál.
Szerelem volt ez a mutatók és koronák világa iránt, ami nem múlt el nyomtalanul.

Az öreg órásmester a Pesti Ékszer egyik szeretett nagypapája. Sok minden megváltozott az órák világában is, mi már nem tudnánk saját kezűleg megjavítani az egyes darabokat, ezt márkaszervizek végzik nagy szaktudással. Az órák és a szép ékszerek iránti szenvedély azonban megmaradt.

Szívesen ajánljuk üzleteinkben és webshopunkban is az általunk forgalmazott csodákat.
Mert nekünk azok.
Tikk takk....❤️

Keresés