Weboldalunkon cookie-kat használunk Adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően, a felhasználói élmény növelése érdekében.

Az "Elfogadom" gomb megnyomásával Ön elfogadja a beállításokat, de igény szerint módosíthatja is ezeket.

Menü

Valentin nap - szeret, nem szeret?

Valentin nap - szeret, nem szeret?

Szeretjük a Valentin napot vagy sem? Mi is ez az ünnep? 

Az angolszász országokból továbbterjedt Valentin nap a III. században - keresztény hite miatt - kivégzett Szent Bálinthoz kötődik.

 

A legenda szerint halála előtt börtönőre vak leányának visszaadta látását. Majd rövid üzenetben búcsúzott el tőle, melyet a " Te Bálintod"-ként írt alá. Innen eredhet a szokás, miszerint kedves üzenettel lephetjük meg e napon azt, aki fontos számunkra. 


Ha régi magyar népszokást keresünk, ami február 14-hez köthető, bizony van jópár. Ha ezen az estén a lányok babérlevelet tesznek a párnájuk alá és álomra hajtják fejüket, megláthatják, ki lesz életük párja. A kilences szám úgy tűnik mágikus e napon, mert ha kilencmagú almát eszik a választottunk, vagy kilenc különböző kútból húzott vizet iszik, nagy valószínűséggel  belénk szeret. 


Mi a Pesti Ékszernél úgy gondoljuk, hogy a Valentin nap egy jó alkalom arra, hogy aki szeretné, kimutathassa azt, amit amúgy is érez az év többi 364 napján is szerelme tárgya iránt. 

Hogy ez egy apró levél, egy szál virág, vagy egy mondat, amit a másik fülébe súg, azt nem tudjuk, de ha ékszerrel vagy karórával kedveskednének, szeretettel ajánljuk magunkat a szerelmesek ünnepén.

 

Keresés